Calamari e patate stufato (inktvis-aardappel) |
|
600 gr inktvis in ringen 600 gr aardappelen 4 eetlepels olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 1 dl witte wijn zwarte peper, zout 1 mespunt tijm 1 theelepel oregano 1 laurierblaadje 400 gr tomaten (blik) 2 eetlepels peterselie |
|
BereidingVerhit de olijfolie en fruit de knoflook en de peterselie 2 minuten.Voeg de inktvis toe en bak die 1 minuut mee. Blus af met de wijn en laat die even inkoken. Voeg de tomaten, tijm, oregano en laurier toe, breng op smaak met zout en peper en laat de inktvis in de gesloten pan 20 minuten stoven. Snijd de aardappelen in plakjes en doe die bij de inktvis. Laat nog 30-40 minuten stoven tot de inktvis en de aardappelen gaar zijn. |
Home > Recepten