Home > Recepten

Calamari in zimino (kleine inktvisjes in saus)

2 uien

2 worteltjes

500 gr snijbiet of verse spinazie

1/2 bos peterselie

1/2 bos selderijgroen

6 teentjes knoflook

olijfolie

500 gr schoongemaakte pijlinktvisjes (calamari)

1 literblik gepelde tomaten

zout, vers gemalen peper
  • Omschrijving recept: Inktvisgerechten; Sausjes; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper voor de stoofsaus de uien en wortelen, was de snijbiet of de spinazie, knip de kruiden (alleen het groen) en pers de knoflook uit.

Fruit dit alles zachtjes in 2 eetlepels olijfolie.

Maak de inktvisjes schoon (of laat dit bij het kopen door de vishandelaar doen) en snijd ze in ringen.

Leg ze in een zeef en overgiet ze met kokend water.

Schep de inktvis vervolgens met de gepelde tomaten en het vocht bij de stoofsaus, breng aan de kook en laat 30-45 minuten op zacht vuur stoven.

Breng op smaak met peper en zout.