Home > Recepten

Vitello Tonnato 01

Kalfsvleesplakjes

100 g tonijn in olie

1-2 lepels citroensap

1-2 lepels kappertjes

2 ansjovisfilets

2 dl mayonaise

zout

peper
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Saus maken:

Pureer 100 gr tonijn in olie (uitgelekt), 1-2 eetlepels citroensap, 1-2 eetlepels kappertjes en 2 ansjovisfilets tot een gladde massa en vermeng die met 2 dl mayonaise.

Breng eventueel op smaak met zout en peper.



Serveren:

Smeer op een groot bord een laagje saus, rangschik daarop dakpansgewijs plakjes vlees en giet de saus in het midden over de plakjes vlees.

Garneer met wat kappertjes.

Notities

Vitello Tonnato wordt in Italië veel gegeten. Daar wordt het geserveerd als voorgerecht, maar met stokbrood kan het ook een koud hoofdgerecht zijn.

Vitello Tonnato maakt u met mooi rosé gebraden kalfsvlees, bij voorbeeld fricandeau. Voor een snelle Vitello Tonnato kunt u vleeswaren gebruiken.

Kies mager kalfs- of varkensvlees, bijvoorbeeld rollade of fricandeau. Laat het vlees in heel dunne plakken snijden.