Home > Recepten

Vitello Tonnato 02

500 gr kalfsfricadeau

1 ui

2 winterwortels

1 stengel bleekselderij

1 laurierblad

5 ansjovisfilets

zout

10 zwarte peperkorrels

droge witte wijn

1 blikje tonijn in olie (225 gr)

kappertjes

het sap van 1/2 citroen

schijfjes citroen

2 1/2 dl mayonaise op basis van olijfolie (zelf maken)

verse peterselie
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de kalfsfricandeau in een pan met de in ringen gesneden ui, de hele schoongemaakte wortels, de in tweeën gesneden stengel bleekselderij, het laurierblad, de peperkorrels, een ansjovisfilet, een glas witte wijn en wat zout.

Doe er koud water bij tot het vlees onder staat, breng het geheel aan de kook, schuim evt. af en laat het vlees een uurtje zacht trekken.

Neem het vlees dan uit de pan en laat het afkoelen.

Neem de wortels uit de pan en houd ze apart.

Pureer de bleekselderij en de ui met 1 dl kookvocht, 4 eetlepels kappertjes, de tonijn, 4 ansjovisfilets, het citroensap en een scheut witte wijn.

Doe de mayonaise erbij en laat de keukenmachine draaien tot een gladde saus is verkregen.

Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm, leg die op een schotel en schenk de saus erover.

Leg de in plakjes gesneden wortels erbij en garneer met kappertjes, verse peterselie en halve schijfjes citroen.