Home > Recepten

Risotto met mosselen

175 gr uien, fijngesneden

50 gr boter

4 teentjes knoflook, geperst

225 gr risotto (arborio) rijst

4 1/2 dl witte wijn

4 1/2 hete vis of groentebouillon (van tablet)

3 eetlepels pesto

50 gr versgeraspte parmezaanse kaas

4 eetlepels fijngesneden peterselie

1 1/2 kg verse mosselen in schelp of 350 gr gekookte mosselen zonder schelp
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Schelpdiergerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt 25 gr boter en bak de ui hierin ± 5 minuten zachtjes, zonder hem te laten kleuren.

Voeg 2 teentjes knoflook en de rijst toe en bak die al roerend 3 minuten mee.

Voeg 3 dl wijn en de hete bouillon in delen aan de rijst toe en laat het vocht op middelhoog vuur al roerend verdampen.

Voeg pas een nieuw deel vocht toe als het vorige geheel is verdampt (de kooktijd is totaal ± 25 minuten).

Roer er de pesto, de Parmezaanse kaas en 2 eetlepels peterselie door en houd de risotto afgedekt warm.

Smelt in een ruime pan 25 gr boter.

Voeg 2 teentjes knoflook, 1 1/2 dl wijn en de mosselen in de schelp toe en breng dit met het deksel op de pan aan de kook.

Laat de mosselen ± 5 minuten koken tot ze allemaal open zijn; schud de pan regelmatig om.

Verwijder de mosselen die niet zijn opengegaan.

Verdeel de risotto over de borden, schep de mosselen op de risotto en verdeel het kookvocht over de risotto.

(Verwarm gekookte mosselen zacht in 1 1/2 dl witte wijn en verdeel ze daarna over de risotto. Verdeel ook de wijn over de risotto).

Bestrooi met 2 eetlepels peterselie.