Rog met rode peperolie en mergpompoen-spaghetti |
|
6 roggevleugels van 180-240 gr elk 400 gr rode paprika's 4-6 mergpompoenen (=courgettes) 2 dl olijfolie 100 gr versnipperde ui 2 teentjes knoflook 2 dl witte wijn 400 gr tomaten boter 1 takje basilicum, in fijne reepjes cayennepeper, peper, zout, nootmuskaat |
|
BereidingBreng een pan water aan de kook.Vraag aan uw vishandelaar, de roggevleugels te fileren, sla ze lichtjes plat (bijv. met de platte kant van een groot mes) en snijd de overtollige oneffenheden weg, zodat u een mooie vorm krijgt. Schil de paprika's, snijd ze in vieren, kook ze in kokend gezouten water gaar en mix ze daarna tot een fijne mousse. Emondeer de tomaten (=onderdompelen in kokend water, verfrissen onder koud stromend water en dan het velletje verwijderen). Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Snijd het groen van de mergpompoen over de hele lengte in fijne lange plakjes en snijd deze dan in fijne reepjes (zoals spaghetti). Let erop dat u alleen het groen gebruikt; het witte vruchtvlees en de kern worden niet gebruikt. Verwarm de olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook. Giet de wijn erbij en laat die een beetje inkoken. Voeg de tomaten en de paprikamousse toe en laat nog even inkoken. Doe er de basilicum bij en breng op smaak met cayennepeper en zout. Kook de mergpompoen-spaghetti in een klontje warme boter, maar zorg ervoor dat ze niet te gaar worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de roggevleugeltjes aan beide kanten à la minute (zeer kort) gaar. Schep wat saus op het bord en leg de vis er in het midden op. Draai de mergpompoen met een vork als spaghetti op en leg hem rond de vis. |
Home > Recepten