Home > Recepten

Tong met artisjokken

8-10 kleine artisjokken

het sap van 1/2 citroen

1 teentje knoflook

8 eetlepels olijfolie

zout, peper

2 bosjes gladde peterselie

1 kg zeetongfilets

bloem
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de steeltjes en de buitenste bladeren van de artisjokken.

Snijd de puntjes van de bladeren tot op 2 cm.

Leg de artisjokken onmiddellijk in water met citroen en snijd ze in dunne plakken.

Stamp het teentje knoflook fijn.

Verhit 2 eetlepels olie en stoof de knoflook daarin aan; haal de knoflook dan uit de pan.

Dep de plakjes artisjok droog en bak ze 10 minuten op een laag vuur in de olie.

Kruid met peper en zout.

Hak de peterselie, voeg die toe en laat even mee stoven.

Snijd de zeetongfilets schuin doormidden, bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem.

Schud de overtollige bloem eraf.

Bak de vis met kleine porties tegelijk in 3-4 minuten in de rest van de olie gaar; keer ze daarbij eenmaal om.

Houd de vis warm.

Giet de olie uit de pan.

Warm de artisjokken nog even op en serveer ze bij de vis.