Rundvlees op Italiaanse wijze, gesmoord |
|
600 gr runderriblappen 1 winterwortel 1 struik bleekselderij 1 grote ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olie 40 gr boter 20 gr bloem 1 1/2 dl witte wijn 1 dl runderbouillon 2 grofgesneden vleestomaten of 1 doosje mini tomaatjes peterselie laurierblad zout, peper |
|
BereidingSnijd het rundvlees in blokjes van 3 1/2 centimeter.Zout, peper en bestuif de stukjes vlees met bloem. Snijd de wortel en bleekselderij in dunne schijfjes, snipper de ui en de knoflook. Bak het vlees in de hete boter en olie snel aan alle kanten lichtbruin en breng het over in een vuurvaste schotel met deksel. Bak de groenten in de achtergebleven braadboter. Voeg de bouillon en de wijn toe en roer ze glad. Laat de saus doorkoken. Voeg de tomaten, peterselie, laurierblad, peper en zout toe en laat de saus nog even doorkoken. Giet de saus over het vlees, plaats de gesloten schotel in een oven op 170°C en laat het vlees gaar en zacht smoren in ± 2 uur. NotitiesLekker met stokbrood, pistolets, pasta of risotto. |
Home > Recepten