Home > Recepten

Rundvlees op Italiaanse wijze, gesmoord

600 gr runderriblappen

1 winterwortel

1 struik bleekselderij

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel olie

40 gr boter

20 gr bloem

1 1/2 dl witte wijn

1 dl runderbouillon

2 grofgesneden vleestomaten of 1 doosje mini tomaatjes

peterselie

laurierblad

zout, peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het rundvlees in blokjes van 3 1/2 centimeter.

Zout, peper en bestuif de stukjes vlees met bloem.

Snijd de wortel en bleekselderij in dunne schijfjes, snipper de ui en de

knoflook.

Bak het vlees in de hete boter en olie snel aan alle kanten

lichtbruin en breng het over in een vuurvaste schotel met deksel.

Bak de groenten in de achtergebleven braadboter.

Voeg de bouillon en de wijn toe en roer ze glad.

Laat de saus doorkoken.

Voeg de tomaten, peterselie, laurierblad, peper en zout toe en laat de saus nog even doorkoken.

Giet de saus over het vlees, plaats de gesloten schotel in een oven op 170°C en laat het vlees gaar en zacht smoren in ± 2 uur.

Notities

Lekker met stokbrood, pistolets, pasta of risotto.