Home > Recepten

Zalm met groene saus en rucola

1 grote teen knoflook

4 takjes peterselie

enkele takjes verse basilicum

1/2 eetlepel kappertjes

2 anjovisfilets in olie (blikje, Deep Blue)

3 eetlepels olijfolie

zout, peper

2 zalmmoten (à 200 gr)

30 gr rucola
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de knoflook.

Snijd de peterselie, de blaadjes van de basilicum, de ansjovis en de knoflook klein.

Voeg de kappertjes toe en maal alles tot een grove puree.

Meng er 2 eetlepels olie door en breng de salsa op smaak met peper.

Halveer de zalmfilets en bestrooi ze met zout en peper.

Verhit in een pan (met anti-aanbaklaag) de rest van de olie en bak de zalmfilets in ± 6 minuten gaar; keer ze halverwege.

Verdeel de rucola en de salsa over 4 borden en leg de zalmfilets ernaast.

Notities

Serveer met tagliatelle en tomatensla.