Zalm met groene saus en rucola |
|
1 grote teen knoflook 4 takjes peterselie enkele takjes verse basilicum 1/2 eetlepel kappertjes 2 anjovisfilets in olie (blikje, Deep Blue) 3 eetlepels olijfolie zout, peper 2 zalmmoten (à 200 gr) 30 gr rucola |
|
BereidingPel de knoflook.Snijd de peterselie, de blaadjes van de basilicum, de ansjovis en de knoflook klein. Voeg de kappertjes toe en maal alles tot een grove puree. Meng er 2 eetlepels olie door en breng de salsa op smaak met peper. Halveer de zalmfilets en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een pan (met anti-aanbaklaag) de rest van de olie en bak de zalmfilets in ± 6 minuten gaar; keer ze halverwege. Verdeel de rucola en de salsa over 4 borden en leg de zalmfilets ernaast. NotitiesServeer met tagliatelle en tomatensla. |
Home > Recepten