Home > Recepten

Visschotel alla Napolitana

2 vleestomaten

2 teentjes knoflook

1 mozzarellakaasje

2 takjes basilicum

400 gr kabeljauwfilet

peper, zout

1 eetlepel olijfolie

8 ansjovisfilets



Variatie: Vervang de kabeljauwfilet door 4 tonijntournedos en grilleer de vis in ± 7 minuten aan beide kanten bruin.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Ontvel de tomaten door ze een paar tellen in kokend water te dompelen.

Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in plakken.

Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes.

Snijd de mozzarella in plakjes en de basilicum in reepjes.

Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en bestrooi hem met wat peper en zout.

Druppel de helft van de olijfolie erover en leg de vis 5 minuten onder de hete grill.

Keer de vis om en verdeel er de tomaat, knoflook, mozzarella, basilicum en ansjovis over.

Zet de schaal terug onder de grill en laat de vis in ± 5 minuten gaar worden.

Notities

Serveer er strikjesmacaroni bij.