Home > Recepten

Kaasfondue van Italiaanse kaas

1 teentje knoflook

3,75 dl droge witte wijn

250 gr geraspte Pardano-kaas

100 gr gorgonzola of andere blauwe kaas in kleine blokjes

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels kirsch (kersenlikeur)

peper, nootmuskaat

1/2 in plakken gesneden stokbrood

1 bakje kerstomaatjes

1 blikje ansjovis, afgespoeld

1 dikke plak gekookte ham in blokjes

15 gr basilicum

10 soepstengels

50 gr mortadella in repen

1 gele paprika in reepjes

200 gr gekookte broccoliroosjes

een vuurvaste schaal

een réchaud
  • Omschrijving recept: Fondue; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf een pan met dikke bodem met de knoflook in en breng er de wijn in aan de kook.

Voeg op laag vuur de kaas in gedeelten toe en laat die smelten.

Meng de maïzena en de kirsch, voeg dit aan de gesmolten kaas toe en laat nog 5 minuten zacht koken.

Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Doe de overige ingredienten in schaaltjes.

Omwikkel aan tafel de tomaten met de ansjovis, de ham met de basilicum en de soepstengels met de mortadella.

Zet de fondue op het réchaud.

Serveer er groene salade bij.