Kaasfondue van Italiaanse kaas |
|
1 teentje knoflook 3,75 dl droge witte wijn 250 gr geraspte Pardano-kaas 100 gr gorgonzola of andere blauwe kaas in kleine blokjes 1 eetlepel maïzena 2 eetlepels kirsch (kersenlikeur) peper, nootmuskaat 1/2 in plakken gesneden stokbrood 1 bakje kerstomaatjes 1 blikje ansjovis, afgespoeld 1 dikke plak gekookte ham in blokjes 15 gr basilicum 10 soepstengels 50 gr mortadella in repen 1 gele paprika in reepjes 200 gr gekookte broccoliroosjes een vuurvaste schaal een réchaud |
|
BereidingWrijf een pan met dikke bodem met de knoflook in en breng er de wijn in aan de kook.Voeg op laag vuur de kaas in gedeelten toe en laat die smelten. Meng de maïzena en de kirsch, voeg dit aan de gesmolten kaas toe en laat nog 5 minuten zacht koken. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Doe de overige ingredienten in schaaltjes. Omwikkel aan tafel de tomaten met de ansjovis, de ham met de basilicum en de soepstengels met de mortadella. Zet de fondue op het réchaud. Serveer er groene salade bij. |
Home > Recepten