Home > Recepten

Kaasfondue, Italiaanse 1

300 gr broccoli

1/2 bloemkool

1 blik ananasschijven (8 schijven)

600 gr Pardano aan één stuk

40 gr boter

40 gr bloem

4 dl volle melk

1 1/2 dl droge witte wijn

zout, peper

1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden

ciabattabrood of stokbrood



Liefhebbers van blauwschimmelkaas kunnen deze in niet te grote hoeveel heden (100 à 150 gr) door de fondue roeren.
  • Omschrijving recept: Fondue; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de broccoli en de bloemkool, maak ze schoon en verdeel ze in roosjes.

Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in stukjes.

Rasp de kaas.

Laat in een pan de boter smelten, voeg de bloem toe, roer glad en laat dit mengsel ± 1 minuut zachtjes koken.

Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.

Roer de wijn erdoor, voeg de kaas toe en laat die al roerend smelten.

Breng de fondue op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.

Zet de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron.

Prik afwisselend stukjes brood, groenten of ananas aan een fonduevork en doop die in de saus.