Home > Recepten

Pestonade (Olijven-basilicumpasta)

150 gr ontpitte zwarte olijven

6 ansjovisfilets, uitgelekt

1 eetlepel kappertjes, uitgelekt

30 blaadjes basilicum

2 eetlepels pijnboompitten

1 theelepel mosterd

5-6 eetlepels olijfolie

zout, peper

(citroensap)



voor de garnering:

zwarte olijven

geroosterde pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Sausjes; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de olijven, ansjovis, kappertjes, basilicum, pijnboompitten en mosterd in een keukenmachine.

Voeg de olie in druppels toe tot een smeu‹ge pasta ontstaat.

Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.

Garneer met wat olijven en pijnboompitten.

Notities

Pestonade wordt traditioneel geserveerd op stokbrood.

Ook lekker: bleekselderij-stengels gevuld met pestonade.