Home > Recepten

Aardappelgnocchi

625 gr kruimige aardappelen

1 losgeklopt ei

(nootmuskaat)

zout, peper

± 200 gr bloem

pesto
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil gaar.

Schil ze heet en pureer ze.

Roer er het ei, eventueel een mespuntje nootmuskaat, zout, peper en de helft van de bloem door en voeg zoveel bloem toe tot een zachte, gladde en iets kleverige massa ontstaat.

Vorm hiervan rollen van doorsnede 2 cm dik en laat die afgedekt in de koelkast ± 1 uur opstijven.

Snijd de rollen in stukjes van 2 cm.

Duw elk stukje met uw duim zachtjes over de tanden van een vork, zodat de gnocchi aan de kant van de duim hol wordt en aan de kant van de vork bol en geribbeld.

Laat steeds een aantal gnocchi in ruim kokend water met zout glijden en pocheer ze tot ze boven komen drijven.

Leg de gnocchi op een warme schaal en dien ze op met pesto.