Home > Recepten

Gnocchi di patate al gorgonzola

500 gr aardappelen

1 eierdooier

120 gr bloem

1/2 theelepel zout

100 gr gorgonzola

1 dl melk

20 gr boter

1/2 dl slagroom

1 mespunt zwarte peper
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil in ruim water.

Pel ze als ze nog warm zijn en knijp ze door een pureeknijper.

Doe de eidooier erbij en roer beetje bij beetje de bloem door de puree.

Stop met bloem toevoegen als het mengsel samenhangend wordt, maar nog steeds kleverig is.

Rol met bebloemde handen 1 cm dikke slierten uit de puree en snijd deze in stukjes van 1 1/2 cm.

Breng 3 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout en kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tegelijk. Als ze boven komen drijven, zijn ze praktisch gaar.

Haal ze met een schuimspaan uit het water.

Saus: Verwarm de melk op laag vuur met de gorgonzola en de boter, roer tot de kaas is gesmolten en laat 1 minuut koken.

Roer er van het vuur af de room door en breng op smaak met peper.

Serveer direct.

Notities

U kunt de gnocchi ook met een tomatensaus of met een pasta serveren.