Home > Recepten

Kikkererwten, Italiaanse

300 gr 24 uur geweekte kikkererwten

1 eetlepel olijfolie

1 middelgrote gehakte ui

2 uitgeperste teentjes knoflook

480 gr gehakte tomaten uit blik

1 blikje tomatenpuree

1 theelepel basilicum

1 theelepel dragon

1 dessertlepel kaneel

2 eetlepels peterselie

peper, zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de kikkererwten en kook ze in ± 50 minuten gaar.

Sauteer de knoflook en de uien enkele minuten in de olie en voeg de tomaten en de tomatenpuree toe.

Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg de overige ingredienten toe.

Laat sudderen tot de saus is ingedikt (± 10 minuten).

Notities

Serveer met aardappelpuree en groene groenten.