Home > Recepten

Caponata, Siciliaanse

4 aubergines in stukjes

1 dl olijfolie

3 stengels bleekselderij in stukjes

1 fijngesneden ui

1/2 blik tomaatblokjes (1 blik = 400 gr)

zout, peper

1/2 dl azijn

1 eetlepel suiker

2 eetlepels kappertjes

50 gr ontpitte groene olijven

basilicum
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de aubergines ± 5 minuten in de olie en bak de bleekselderij 5 minuten mee.

Schep de aubergine en de selderij uit de pan.

Bak de ui in de achtergebleven olie 5 minuten.

Voeg de tomaatblokjes, zout, peper, azijn, suiker, kappertjes, olijven, aubergine en selderij toe en laat alles, onder regelmatig roeren, nog ± 20 minuten stoven.

Laat de caponata afkoelen en garneer voor het serveren met basilicum.