Home > Recepten

Linzen met Italiaanse worst

3 stengels bleekselderij

100 gr wortel

1 ui

6 teentjes knoflook

1 groene Spaanse peper

300 gr linzen

1 laurierblaadje

1 takje salie

1 blik gepelde tomaten

4 eetlepels olijfolie

12 kleine Italiaanse varkensworstjes (salcisse, totaal ± 800 gr)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de bleekselderij schoon, was ze en snijd 2 stengels in blokjes.

Schrap de wortels, was ze en snijd ze eveneens in blokjes.

Hak de ui en 4 knoflookteentjes fijn.

Snijd het pepertje in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees zeer fijn.

Spoel de linzen in een zeef af en laat ze uitlekken.

Doe al deze ingredienten samen met het laurierblaadje en de salie in een grote pan, voeg ¾ liter water toe, breng het aan de kook en laat de linzen 45 minuten koken.

Snijd de rest van de knoflook en de bleekselderijstengel zeer fijn.

Laat de tomaten uitlekken en pureer ze.

Verhit de olie in een pan en braad de worstjes hierin rondom aan.

Bak de bleekselderij en de knoflook korte tijd mee.

Voeg de tomaten toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten stoven.

Voeg de linzen en een deel van het kookvocht toe en laat alles nog 10 minuten koken.

Maak op smaak af met zout en peper.

Notities

Als u dit typisch Italiaanse gerecht met knoflookbrood en een salade serveert, heeft u een volledige maaltijd.