Home > Recepten

Zucchine ripiene (Gevulde courgettes)

2 grote courgettes

zout, peper

1 gesnipperde ui

3 eetlepels boter

150 gr gekookte ham

100 gr grof geraspte Parmezaanse kaas

1 losgeklopt ei

3 eetlepels paneermeel

¾ dl vleesbouillon (van tablet)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de courgettes in vieren.

Kook ze in kokend water met zout ± 8 minuten laat ze uitlekken.

Schep er een deel van het vruchtvlees uit, zodat een bakje ontstaat.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.

Verhit 1 1/2 eetlepel boter en bak de ui ± 10 minuten.

Schep de ui met de ham, de kaas, het ei, het paneermeel, zout en peper door elkaar, vul de courgettebakjes met dit mengsel en zet ze in de ovenschaal.

Verdeel er de rest van de boter over en schenk de bouillon erover.

Bak de courgettes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar; overgiet ze af en toe met bouillon.