Home > Recepten

Caponata (zoetzure aubergines)

1 aubergine

1 stengel bleekselderij

1 eetlepels kappertjes

10 gr pijnboompitten

50 gr olijven

1 ui in ringen

1 eetlepels suiker

2 eetlepels tomatenpuree

30 gr rozijnen

2 eetlepels peterselie

1 mespunt zout, zwarte peper

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels azijn
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze uitlekken.

Verhit 3 eetlepels olie en bak de aubergineplakken op hoog vuur bruin.

Blancheer de bleekselderij 2 minuten in water met wat zout en laat ze uitlekken.

Fruit de uiringen in de resterende eetlepel olie goudgeel.

Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en laat op laag vuur 2 minuten fruiten.

Voeg de azijn, de gewelde rozijnen, de selderij en de aubergine toe en laat 5 minuten stoven.

Doe er de kappertjes, de peterselie, de olijven en de pijnboompitten bij en breng op smaak met zout en peper.

Voeg eventueel nog wat azijn of suiker toe.

Serveer op kamertemperatuur.