Home > Recepten

Funghi trifolati

300 gr porcini, shi-itake of champignons

2 eetlepels boter

2-3 eetlepels olijfolie

2 fijngehakte teentjes knoflook

zout, peper

2-3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de paddestoelen af en snijd ze in dikke plakken.

Verhit de boter en de olie in een pan en voeg de knoflook en de paddestoelen toe.

Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en laat ze, onder af en toe roeren, zachtjes fruiten tot de paddestoelen gaar zijn. Voeg, als het mengsel te droog lijkt, eventueel enkele eetlepels water toe.

Roer de peterselie erdoor en dien het gerecht warm als antipasto of als bijgerecht op.

Notities

In Noord-Italië wordt dit gerecht vaak met een plakje gegrilleerde polenta opgediend of als een saus bij tagliatelle.