Home > Recepten

Ciabatta 2

Starter:

1 1/2 kop tarwebloem (liefst van harde tarwe)

1 kop water

1/4 theelepel gist



Deeg:

1 starter

1 theelepel gist

1 1/2 kop tarwebloem

1 1/2 theelepel zout

2 theelepels honing of suiker

1/4 kop water

4 eetlepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de ingredienten voor de starter en laat het deeg op kamertemperatuur in een afgedekte kom 5-8 uur staan.



Meng de ingredienten voor het deeg, het deeg zal tamelijk dun zijn.

Kneed het goed door, laat het 30 minuten rijzen, kneed het opnieuw door en laat het 60 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in tweeën, vorm er ciabatta's van (ciabatta = slof) en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

Prik met de vingers ondiepe gaatjes in het deeg en laat het narijzen tot er blazen op het deeg komen (± 3 kwartier).

Bak de broden 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Leg, om een knapperige korst te krijgen, onderin de oven een paar ijsblokjes.

Laat de broden na het bakken in de oven afkoelen.