Home > Recepten

Ciabatta 4

700 gr bakkersbloem

25 gr verse gist

4 1/4 dl lauw water

1 dl olijfolie

2 theelepels zout
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.

Roer in een maatbeker de gist door ¾ dl water en leng het gistpapje aan tot 3 1/2 dl.

Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg.

Beklop het ± 5 minuten met de vlakke hand tot het elastisch wordt en laat het, afgedekt met ingevet plasticfolie, tot het dubbele volume rijzen.

Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout door.

Kneed er de rest van de bloem door, zodat u een zacht deeg krijgt en laat het, afgedekt met ingevet plasticfolie, opnieuw tot het dubbele volume rijzen.

Verdeel het deeg in tweeën, sla het niet in, vorm er 2 langwerpige broden van en laat die op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat tot het dubbele volume rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten.