Ciabatta 4 |
|
700 gr bakkersbloem 25 gr verse gist 4 1/4 dl lauw water 1 dl olijfolie 2 theelepels zout |
|
BereidingDoe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.Roer in een maatbeker de gist door ¾ dl water en leng het gistpapje aan tot 3 1/2 dl. Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg. Beklop het ± 5 minuten met de vlakke hand tot het elastisch wordt en laat het, afgedekt met ingevet plasticfolie, tot het dubbele volume rijzen. Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout door. Kneed er de rest van de bloem door, zodat u een zacht deeg krijgt en laat het, afgedekt met ingevet plasticfolie, opnieuw tot het dubbele volume rijzen. Verdeel het deeg in tweeën, sla het niet in, vorm er 2 langwerpige broden van en laat die op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat tot het dubbele volume rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten. |
Home > Recepten