Home > Recepten

Ciabatta 4

700 gr bakkersbloem

25 gr verse gist

4 1/4 dl lauw water

1 dl olijfolie

2 theelepels zout
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.

Roer in een maatbeker de gist door dl water en leng het gistpapje aan tot 3 1/2 dl.

Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg.

Beklop het 5 minuten met de vlakke hand tot het elastisch wordt en laat het, afgedekt met ingevet plasticfolie, tot het dubbele volume rijzen.

Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout door.

Kneed er de rest van de bloem door, zodat u een zacht deeg krijgt en laat het, afgedekt met ingevet plasticfolie, opnieuw tot het dubbele volume rijzen.

Verdeel het deeg in tween, sla het niet in, vorm er 2 langwerpige broden van en laat die op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat tot het dubbele volume rijzen.

Verwarm de oven voor op 220C.

Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten.