Home > Recepten

Frittellini (zoete en hartige oliebollen)

voor het beslag:

1 dl slagroom

1 dl witte wijn

20 gr verse gist

200 gr bloem

2 eieren

zout

frituurolie



voor de zoete fritelline:

1/2 appel in kleine stukjes

1 eetlepel pijnboompitten

poedersuiker



voor de hartige fritellini:

2 eetlepels geraspte oude kaas

1 eetlepel diepvries kruidenmix (Iglo)

zout
  • Omschrijving recept: Gebak; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de slagroom en de wijn tot lauwwarm.

Verkruimel de gist erboven en laat die oplossen.

Voeg het gistmengsel aan de bloem toe en roer die met een garde glad.

Meng er de eieren en een snufje zout door.

Roer door de helft van het beslag de appelblokjes en de pijnboompitten.

Roer door de rest van het beslag de kaas en de kruidenmix.

Sla met een houten lepel in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Laat het afgedekt met een vochtige doek 1 uur op een warme plaats rijzen.

Verhit de olie tot 200°C.

Laat met 2 lepels bolletjes van het beslag in de hete olie glijden (niet meer dan 3 tegelijk) en bak die in 5 minuten bruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.

Bestrooi de zoete fritellini met poedersuiker en de hartige met zout.

Notities

u kunt de fritellini zowel warm als koud serveren.