Home > Recepten

Biscuitrol met mascarpone-aardbeienvulling

voor het biscuitdeeg:

6 gesplitste eieren

150 gr suiker + voor bestrooien

een mespunt zout

1 1/2 theelepel geraspte citroenschil

90 gr gezeefde bloem

90 gr gezeefde maïzena

90 gr amandelschaafsel



voor de vulling:

1 potje rode bessengelei (Robertson's, 227 gr)

250 gr rijpe aardbeien in vieren

25 gr suiker

2 eetlepels sinaasappellikeur

3 blaadjes witte gelatine

250 gr losgeroerde mascarpone

poedersuiker



een met bakpapier beklede bakplaat

een schone theedoek



Dit Italiaanse dessert maakt u extra snel als u de mascarpone-room vervangt door 300 gr kant-en-klare roombavarois met amaretto (Mona). U heeft dan wel de helft minder aardbeien nodig. Ook heerlijk bij koffie of thee.
  • Omschrijving recept: Gebak; Italiaans
  • Aantal Porties: 14
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Biscuitdeeg:

Verwarm de oven voor op 250°C.

Klop de eidooiers krachtig met 75 gr suiker, zout, de citroenrasp en 2 eetlepels lauw water.

Klop de eiwitten met 75 gr suiker stijf en spatel ze door de dooiermassa.

Schep er de bloem en de maïzena in delen door.

Strijk het beslag in een rechthoek van 30 x 35 cm op de bakpapier uit en bestrooi met de amandel.

Bak het biscuitdeeg in het midden van de oven in ± 6 minuten goudbruin.

Bestrooi de theedoek met suiker, keer de biscuit hierop en trek het papier eraf.

Rol de biscuit en de doek strak op.



Vulling:

Roer de gelei los.

Pureer de helft van de aardbeien met de likeur en de suiker.

Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in 1 eetlepel kokend water op.

Klop de gelatine door het aardbeienpuree en roer het mengsel door de mascarpone.

Laat al roerend tot een crème afkoelen.

Rol de biscuit uit.

Bestrijk het eerst met bessengelei en daarna met aardbeiencrème, aan één lange kant een beetje dikker.

Verdeel er de aardbeistukjes over.

Klap de biscuit vanaf de dik bestreken kant om en rol op: trek de doek hiervoor langzaam maar krachtig omhoog.

Wikkel de doek strak om de rol en laat het geheel, met de naad onder, ± 2 uur in koelkast opstijven.

Bestrooi de rol voor het serveren dun met poedersuiker en snijd hem met een kartelmes in plakken.