Home > Recepten

Paasbrood, Romeins

1 zakje droge gist (7 gr)

25 gr suiker

325 gr bloem

1 theelepel zout

2 eieren

4 eidooiers

35 gr kwark

1/2 dl rum

1 eetlepel gekneusd anijszaadjes

de geraspte schil van 1 citroen

125 gr zachte boter

150 gr witte chocolade in kleine stukjes

2 theelepels poedersuiker

een ronde ingevette metalen vorm (bijvoorbeeld een pan of timbaal) van 16 cm

doorsnee en 15-18 cm hoog
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de gist met 1 theelepel suiker, 2 eetlepels bloem en ± 4 eetlepels lauwwarm water en laat het mengsel afgedekt met plasticfolie 10 minuten op een warme plek staan.

Roer in een grote kom de rest van de bloem, de rest van de suiker, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar tot een dik beslag.

Voeg het gistmengsel toe en roer nog ± 5 minuten flink door.

Roer er dan de kwark, rum, anijs en citroenschil door en leg er de boter, in 8 stukken verdeeld, op.

Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 1 uur op een warme plek rijzen tot de hoeveelheid deeg is verdubbeld.

Roer met een garde de boter door het deeg tot een glad mengsel en voeg de chocolade toe.

Bestuif de vorm met bloem, schenk het deeg in de vorm en laat het afgedekt met een doek nogmaals 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in het midden van de oven 1 uur en 15 minuten.

Schakel de oven na 15 minuten terug naar 175°C.

Haal het brood uit de vorm, laat het op een rooster afkoelen en bestuif het met poedersuiker.

Serveer het brood in puntige plakken gesneden met boter (of honingboter).