Panforte di Sien (Italiaanse kruidkoek) |
|
50 gr bloem 100 gr suiker 100 gr honing 100 gr hazenlnoten 50 gr amandelen 150 gr oranjesnippers 8 theelepels cacaopoeder 20 mespunt kaneel 5 mespunt koekkruiden 30 gr poedersuiker |
|
BereidingRooster de hazelnoten 5 min. in een oven op 175C. Doe ze in een doek en wrijf de velletjes eraf.Overgiet de amandelen met kokend water, laat ze 5 min staan en giet ze af. Wrijf de velletjes eraf. Hak amandelen en hazelnoten fijn. Meng de noten in een kom met bloem, oranjesnippers, koekkruiden, cacao en 1 tl kaneel. Verwarm suiker en honing in een pannetje tot de suiker is opgelost. Kook dit 2 min op laag vuur en giet dan de siroop bij het bloem-notenmengsel. Meng dit goed door elkaar. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm met bakpapier. Doe het beslag erin en bak 30 - 40 min. op 150C. Laat de koek afkoelen op een rooster. Bestrooi de koek met de resterende kaneel en de poedersuiker. |
Home > Recepten