Home > Recepten

Panforte di Sien (Italiaanse kruidkoek)

50 gr bloem

100 gr suiker

100 gr honing

100 gr hazenlnoten

50 gr amandelen

150 gr oranjesnippers

8 theelepels cacaopoeder

20 mespunt kaneel

5 mespunt koekkruiden

30 gr poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster de hazelnoten 5 min. in een oven op 175C. Doe ze in een doek en wrijf de velletjes eraf.

Overgiet de amandelen met kokend water, laat ze 5 min staan en giet ze af. Wrijf de velletjes eraf.

Hak amandelen en hazelnoten fijn. Meng de noten in een kom met bloem, oranjesnippers, koekkruiden, cacao en 1 tl kaneel.

Verwarm suiker en honing in een pannetje tot de suiker is opgelost. Kook dit 2 min op laag vuur en giet dan de siroop bij het bloem-notenmengsel. Meng dit goed door elkaar.

Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm met bakpapier. Doe het beslag erin en bak 30 - 40 min. op 150C.

Laat de koek afkoelen op een rooster. Bestrooi de koek met de resterende kaneel en de poedersuiker.