Dolce amore (lange vingers, zabaglione, cacaocreme |
|
4 eierdooiers 6 eetlepels suiker 9 eetlepels marsalawijn 125 gr zachte boter 35 gr cacao 65 gr poedersuiker 2 eetlepels cognac 2 eetlepels anisette 28 lange vingers 125 gr kersenjam (morellen) 50 gr geroosterde amandelen, gehakt. |
|
BereidingKlop voor de zabaglione in een kom 2 eierdooiers met 2 eetlepels suiker dik en schuimig en verwarm dit au bain marie tot een dikke vla is ontstaan.Voeg al roerend 4 eetlepels marsala toe en laat afkoelen. Klop voor de cacaocrème 2 eierdooiers met 3 eetlepels suiker en klop de boter erdoor. Zeef het cacaopoeder en de poedersuiker erboven en klop die erdoor tot een crème ontstaat. Roer de dranken door elkaar. Leg 7 lange vingers op een schaal, besprenkel die met de drank en smeer er jam over. Leg er een tweede laag lange vingers op, besprenkel die met drank en bestrijk met cacaocrème. Leg er een derde laag lange vingers op, besprenkel met drank en bestrijk met zabaglione. Leg er de laatste laag lange vingers op, besprenkelen met drank en bestrijk met cacaocrème. Bestrooi met amandelen en 1 eetlepel suiker. Laat de pudding in de koelkast minstens 4 uur opstijven. |
Home > Recepten