Home > Recepten

Semifreddo al Amaretto (bitterkoekjesijs)

7 bitterkoekjes

2 eetlepels rum

100 gr suiker

4 gesplitste eieren

2 1/2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verkruimel de koekjes en besprenkel ze met de rum.

Klop de eidooiers los met 50 gr suiker.

Verhit dit mengsel al kloppend au bain marie tot het zeer luchtig is en laat het dan afkoelen.

Klop intussen de eiwitten stijf.

Voeg beetje bij beetje de resterende 50 gr suiker toe en klop door tot het een stevig schuim is.

Klop de slagroom stijf.

Vermeng de bitterkoekjes met de eidooiers en spatel de eiwitten er voorzichtig door.

Spatel de slagroom erdoor, doe het mengsel in een metalen cakeblik en laat het 4-6 uur bevriezen.