Home > Recepten

Mascarpone met kersen in chocolade

1/2 blikje of potje kersen (netto inh. 350 gr), uitgelekt

1 1/2 eetlepel brandewijn of cognac

50 gr mascarpone

1/2 eetlepel poedersuiker

1 1/2 dl slagroom

2 verkruimelde bitterkoekjes of amarettokoekjes

2 chocolade Victoria cups (Chocolux)

50 gr gekoelde pure chocolade

cacaopoeder
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schep de kersen om met 1 eetlepel brandewijn en laat intrekken.

Klop de mascarpone luchtig met 1/2 eetlepel brandewijn, de poedersuiker en 1 dl slagroom en roer de koekjes erdoor.

Verdeel de kersen over de chocoladebakjes, schep de mascarponeroom erop en zet de bakjes tot het gebruik koel weg.

Klop de rest van de slagroom lobbig.

Schaaf met een dunschiller flinters van de chocolade.

Zet de chocoladebakjes op de bordjes, schenk de slagroom er omheen en garneer met het chocoladeschaafsel.

Bestuif de bakjes met cacaopoeder.