Home > Recepten

Tiramisu 05

4 eieren

400 gr Mascarpone

2 eetlepels Marsala

300 gr lange vingers

1/4 liter niet te sterke espresso

cacaopoeder

100 gr suiker



Marsala is een siciliaanse likeur. In plaats hiervan kunt u ook een amaretto, amaro averna of cognac nemen.



Een beetje Mandarin Napoleon als likeur in de tiramisu smaakt heel verrassend.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de 4 eidooiers samen met de suiker in een grote kom met de mixer tot een schuimige massa.

Voeg de Mascarpone toe en roer met een houten lepel tot een romige crème ontstaat.

Voeg daarna de Marsala toe.

Klop iets minder dan de helft van de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door de Mascarpone-crème.

Giet de koffie op een soepbord, roer er wat suiker door en haal de lange vingers één voor één door de koffie.

Leg ze naast elkaar in een rechthoekige schaal, leg hierop een laag Mascarpone-crème op, Dan weer een laag lange vingers en besluit met een laagje Mascarpone-crème.

Bewaar de tiramisu in de koelkast.

Zeef er voor het opdienen wat cacaopoeder over.

Notities

Wijnsuggestie bij de tiramisu: een glaasje Asti Spumante (demi-sec).