Tiramisu 05 |
|
4 eieren 400 gr Mascarpone 2 eetlepels Marsala 300 gr lange vingers 1/4 liter niet te sterke espresso cacaopoeder 100 gr suiker Marsala is een siciliaanse likeur. In plaats hiervan kunt u ook een amaretto, amaro averna of cognac nemen. Een beetje Mandarin Napoleon als likeur in de tiramisu smaakt heel verrassend. |
|
BereidingKlop de 4 eidooiers samen met de suiker in een grote kom met de mixer tot een schuimige massa.Voeg de Mascarpone toe en roer met een houten lepel tot een romige crème ontstaat. Voeg daarna de Marsala toe. Klop iets minder dan de helft van de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door de Mascarpone-crème. Giet de koffie op een soepbord, roer er wat suiker door en haal de lange vingers één voor één door de koffie. Leg ze naast elkaar in een rechthoekige schaal, leg hierop een laag Mascarpone-crème op, Dan weer een laag lange vingers en besluit met een laagje Mascarpone-crème. Bewaar de tiramisu in de koelkast. Zeef er voor het opdienen wat cacaopoeder over. NotitiesWijnsuggestie bij de tiramisu: een glaasje Asti Spumante (demi-sec). |
Home > Recepten