Home > Recepten

Tiramisu 06

7 eetlepels zeer sterke koffie

3 eierdooiers

3 eetlepels suiker

2 eetlepels melk

1 moccalepeltje vanille-extract

2 eiwitten

1 theelepel suiker

250 gr mascarpone op kamertemperatuur

6 eetlepels Marsala

100 gr maderakoekjes

25 gr bittere chocolade
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak eerst de sterke koffie en laat die afkoelen.

Klop de eierdooiers samen met de suiker au bain-marie luchtig op.

Voeg er 2 eetlepels sterke koffie aan toe, samen met de melk en het vanille-extract en blijf dit mengsel ± 15 minuten opkloppen tot het dik wordt.

Laat de zabaglione dan in een koud waterbad afkoelen.

Doe de mascarpone in een kom en meng er 5 eetlepels van de sterke koffie door.

Neem een langwerpige of vierkante ovenschaal van ± 22 x 22 cm.

Leg de koekjes naast elkaar op de bodem van de schaal, besprenkel ze met de Marsala en bedek ze daarna met het mascarpone/koffiemengsel.

Klop de eiwitten samen met 1 theelepel suiker stijf en spatel deze door de zabaglione.

Giet de zabaglione op de mascarpone-koffie en strijk alles mooi glad.

Zet de schotel zolang in de koelkast dat u dit dessert ijskoud kunt opdienen (minstens 4 uur).

Rasp de bittere chocolade en bestrooi het dessert er vlak voor het opdienen mee.