Tiramisu 06 |
|
7 eetlepels zeer sterke koffie 3 eierdooiers 3 eetlepels suiker 2 eetlepels melk 1 moccalepeltje vanille-extract 2 eiwitten 1 theelepel suiker 250 gr mascarpone op kamertemperatuur 6 eetlepels Marsala 100 gr maderakoekjes 25 gr bittere chocolade |
|
BereidingMaak eerst de sterke koffie en laat die afkoelen.Klop de eierdooiers samen met de suiker au bain-marie luchtig op. Voeg er 2 eetlepels sterke koffie aan toe, samen met de melk en het vanille-extract en blijf dit mengsel ± 15 minuten opkloppen tot het dik wordt. Laat de zabaglione dan in een koud waterbad afkoelen. Doe de mascarpone in een kom en meng er 5 eetlepels van de sterke koffie door. Neem een langwerpige of vierkante ovenschaal van ± 22 x 22 cm. Leg de koekjes naast elkaar op de bodem van de schaal, besprenkel ze met de Marsala en bedek ze daarna met het mascarpone/koffiemengsel. Klop de eiwitten samen met 1 theelepel suiker stijf en spatel deze door de zabaglione. Giet de zabaglione op de mascarpone-koffie en strijk alles mooi glad. Zet de schotel zolang in de koelkast dat u dit dessert ijskoud kunt opdienen (minstens 4 uur). Rasp de bittere chocolade en bestrooi het dessert er vlak voor het opdienen mee. |
Home > Recepten