Home > Recepten

Tiramisu 07

6 eierdooiers

6 eetlepels witte basterdsuiker

5 dl Marsalawijn

1/4 liter slagroom

2 eiwitten

500 gr mascarpone di lodi (Italiaanse verse roomkaas)

1 dl sterk gezette koffie

20 lange vingers

cacaopoeder
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eierdooiers en de basterdsuiker au bain-marie, voeg langzaam 1/3 deel van de Marsala toe en blijf kloppen tot een gebonden saus ontstaat.

Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf, klop de eiwitten stijf en schep de slagroom en de eiwit door de Marsalaroom.

Roer in een kom de mascarpone en de koude koffie door elkaar en schep dit door het Marsalamengsel.

Wentel de lange vingers door de rest van de Marsala en verdeel de helft ervan over de bodem van 6 coupes.

Bedek met de helft van het mascarponemengsel, de rest van de lange vingers en de rest van het mascarponemengsel.

Laat het geheel in de koelkast minstens 4 uur intrekken.

Doe het cacaopoeder in een theezeefje en bestrooi er de Tiramisu mee.