Home > Recepten

Perziken in Marsala met mascarponeroom

6 persiken

1 kaneelstokje

1 vanillestokje

2.5 dl marsala

50 g suiker

6 lepels mascarpone

3 lepels volle yoghurt

1 vanillestokje

2 lepels witte basterdsuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Dompel 6 grote rijpe perziken 30 seconden in kokend water onder.

Verwijder daarna de schil, halveer de perziken en verwijder de pit.

Leg de perziken in een ovenschaal en leg er 1 kaneelstokje en 1 opengesneden vanillestokje tussen.

Vermeng 2 1/2 dl Marsala (Italiaanse dessertwijn) en 50 gr suiker en schenk dit over perziken.

Bak de perziken onafgedekt 30-35 minuten in het midden van de oven.

Laat ze in het vocht minstens 8 uur afkoelen en serveer ze met mascarponeroom, gemaakt van 6 eetlepels mascarpone, gemengd met 3 eetlepels volle yoghurt, het merg uit 1 vanillestokje en 2 eetlepels witte basterdsuiker.