Perziken in Marsala met mascarponeroom |
|
6 persiken 1 kaneelstokje 1 vanillestokje 2.5 dl marsala 50 g suiker 6 lepels mascarpone 3 lepels volle yoghurt 1 vanillestokje 2 lepels witte basterdsuiker |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 175°C.Dompel 6 grote rijpe perziken 30 seconden in kokend water onder. Verwijder daarna de schil, halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de perziken in een ovenschaal en leg er 1 kaneelstokje en 1 opengesneden vanillestokje tussen. Vermeng 2 1/2 dl Marsala (Italiaanse dessertwijn) en 50 gr suiker en schenk dit over perziken. Bak de perziken onafgedekt 30-35 minuten in het midden van de oven. Laat ze in het vocht minstens 8 uur afkoelen en serveer ze met mascarponeroom, gemaakt van 6 eetlepels mascarpone, gemengd met 3 eetlepels volle yoghurt, het merg uit 1 vanillestokje en 2 eetlepels witte basterdsuiker. |
Home > Recepten