Home > Recepten

Amandelpeer met Zabaglione

4 grote handperen

2 dl droge witte wijn

7 eetlepels suiker

3 cm pijpkaneel

2 kruidnagels

2 eierdooiers

5 eetlepels Marsalawijn

2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de peren, laat de steeltjes eraan.

Doe de wijn, 2 eetlepels suiker, de pijpkaneel, de kruidnagels en de peren in een pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.

Laat de peren dan in het vocht 1 uur afkoelen.

Klop voor de zabaglione de eierdooiers met 5 eetlepels suiker dik en schuimig.

Roer de Marsala erdoor en verwarm het geheel au bain marie al kloppend 10 minuten tot een dikke schuimige saus ontstaat.

Zet de peren in 4 schaaltjes, schep de Zabaglione eromheen en bestrooi met amandelschaafsel.