Amandelpeer met Zabaglione |
|
4 grote handperen 2 dl droge witte wijn 7 eetlepels suiker 3 cm pijpkaneel 2 kruidnagels 2 eierdooiers 5 eetlepels Marsalawijn 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel |
|
BereidingSchil de peren, laat de steeltjes eraan.Doe de wijn, 2 eetlepels suiker, de pijpkaneel, de kruidnagels en de peren in een pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Laat de peren dan in het vocht 1 uur afkoelen. Klop voor de zabaglione de eierdooiers met 5 eetlepels suiker dik en schuimig. Roer de Marsala erdoor en verwarm het geheel au bain marie al kloppend 10 minuten tot een dikke schuimige saus ontstaat. Zet de peren in 4 schaaltjes, schep de Zabaglione eromheen en bestrooi met amandelschaafsel. |
Home > Recepten