Home > Recepten

Torrone di cioccolato (Chocoladenoga)

250 gr kristalsuiker

175 gr cacaopoeder

2 eetlepels water

125 gr honing

2 stijfgeslagen eiwitten

500 gr gepelde, fijngehakte en geroosterde hazenlnoten
  • Omschrijving recept: Snoepjes; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bekleed een blik van 20 x 25 cm met ouwel.

Meng de cacao met het water en kook het mengsel al roerend tot er een gladde, roomachtige massa ontstaat.

Verhit de suiker en de honing samen in een zware sauspan tot het mengsel bruin begint te worden.

Voeg geleidelijk de eiwitten toe en meng ze door het geheel.

Neem de pan van het vuur en voeg de cacao en de hazelnoten aan het honingmengsel toe.

Giet het mengsel in het blik, het moet dan ± 5 cm hoog staan.

Laat het geheel afkoelen en snijd het dan in rechthoekjes.