Home > Recepten

Lunchsoep, Japans

1 liter water

1 1/2 dl tepanjaki-marinade (Kikkoman)

300 gr kipfilet

150 gr soba (boekweitpasta)

100 gr shii-take paddestoelen

1 prei

2 bosuitjes

1 winterwortel

4 eieren

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Wilma

Bereiding

Vermeng het water met de tepanjaki-marinade en kook in een deel hiervan de kipfilet 30 minuten.

Roer deze bouillon bij de rest, breng het geheel aan de kook en kook hierin de boekweitpasta 15 minuten.

Snijd de kipfilet in plakjes en schep die met 1 eetlepel marinade om.

Kruis van de shii-take de hoedjes bovenop in.

Snijd het groen van de prei in ruiten, snijd de bosuitjes met groen in stukjes van 3 cm, snijd de winterwortel in plakjes en steek hier bloemetjes uit.

Roer de groenten en de paddestoelen de laatste 5 minuten bij de soep.

Verdeel de kipstukjes over 4 vuurvaste kommen en schep de soep erop.

Breek in elke kom een ei.

Schuif de kommetjes op de bakplaat in een oven van 200 °C en laat de eieren in 5 minuten stollen.

Bestrooi met peterselie.



Italiaanse macaroni en oosterse mie worden veelal gemaakt van tarwemeel. In Japan wordt pasta ook gemaakt van boekweitmeel. Dit geeft een heel speciale, nootachtige smaak. Deze Japanse soba is sinds kort ook verkrijgbaar bij de natuur-supermarkten.