Home > Recepten

Knoflooksoep, Japanse

4 eetlepels olijfolie

10 fijngesneden teentjes knoflook

4 sneetjes verkruimeld witbrood zonder korst

2 theelepels zout

versgemalen zwarte peper

1 theelepel paprikapoeder

1/4 met pitjes fijngesneden rode peper

2 losgeklopte eieren

stokbrood
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de knoflook 2 minuten al roerend voorzichtig in de olie.

Voeg het broodkruim toe en laat dit goudgeel worden.

Doe er zout, peper, paprikapoeder, Spaanse peper en 1 liter water bij en kook de soep 20 minuten zachtjes door.

Roer de eieren er vlak voor het opdienen met een garde door, zodat er sliertjes ontstaan.

Serveer de soep in aardewerk soepkommen en geef er stokbrood bij.

Notities

Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingredienten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken.