Home > Recepten

Dobin-Mushi soep (Japanse soep met vis en kip)

4 Chinese garnalen (ontdooid)

150 gr kipfilet

1 liter dashi (Japanse visbouillon, instant)*

1/2 theelepel zout

1 theelepel Japanse sojasaus

2 eetlepels sake

12 gingkonootjes (blik)

4 shii-take paddestoelen

1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers)
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.

Snijd de kipfilet in stukjes van 3 cm.

Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de

soep 15 minuten koken.

Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer hem direct.



Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingredienten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken.