Dobin-Mushi soep (Japanse soep met vis en kip) |
|
4 Chinese garnalen (ontdooid) ± 150 gr kipfilet 1 liter dashi (Japanse visbouillon, instant)* 1/2 theelepel zout 1 theelepel Japanse sojasaus 2 eetlepels sake 12 gingkonootjes (blik) 4 shii-take paddestoelen 1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers) |
|
BereidingKook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm. Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de soep ± 15 minuten koken. Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer hem direct. Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingredienten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken. |
Home > Recepten