Home > Recepten

Dobin-Mushi soep (Japanse soep met vis en kip)

4 Chinese garnalen (ontdooid)

± 150 gr kipfilet

1 liter dashi (Japanse visbouillon, instant)*

1/2 theelepel zout

1 theelepel Japanse sojasaus

2 eetlepels sake

12 gingkonootjes (blik)

4 shii-take paddestoelen

1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers)
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.

Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm.

Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de

soep ± 15 minuten koken.

Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer hem direct.



Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingredienten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken.