Noedel-kippensoep |
|
4 kwarteleitjes voor de garnalen: zout, peper 1 theelepel sesamolie 1 losgeklopt eiwit 3 theelepels maïzena 20 grote rauwe gepelde garnalen 6 eetlepels olie voor de paddestoelen: 8 gedroogde wolkenoortjes (Chinese paddestoelen) 8 shii-take en verder: 300 gr soba (Japanse boekweitnoedels) of ramen (Japanse eiernoedels) 2 eetlepels olie 1 geperst teentje knoflook 1 1/4 liter kippenbouillon (van tablet) 16 grote spinaziebladeren voor de topping: 1 eetlepel olie 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel 2 geperste teentjes knoflook 2 fijngesneden sjalotjes 1 eetlepel Japanse sojasaus 1 in ragfijne ringetjes gesneden lente-ui |
|
BereidingKook de kwarteleitjes in ruim kokend water in 3-4 minuten hard.Spoel de eitjes koud en pel ze. Garnalen: vermeng zout en peper, de sesamolie, het eiwit en de maïzena en roer er de garnalen door. Bak de garnalen in de hete olie 2-3 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken. Soep: overgiet de wolkenoortjes met kokend water en ± laat ze 30 minuten staan. Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd de shii-take in plakjes. Kook de soba volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken. Verhit de olie en bak de knoflook hierin ± 2 minuten. Voeg de shii-take toe en bak ze op hoog vuur 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de wolke-oortjes en de spinaziebladeren toe en kook ze op zacht vuur 5 minuten mee. Voeg de gekookte soba toe en verwarm alles goed. Schenk de soep in 4 grote kommen en verdeel de garnalen en de kwarteleitjes over de kommen. Topping: verhit de olie en bak de gemberwortel, de knoflook en de sjalot hierin ± 5 minuten. Voeg de sojasaus toe en verdeel dit mengsel over de soep. Strooi de lente-ui over de soep. |
Home > Recepten