Home > Recepten

Noedel-kippensoep

4 kwarteleitjes

voor de garnalen:

zout, peper

1 theelepel sesamolie

1 losgeklopt eiwit

3 theelepels maïzena

20 grote rauwe gepelde garnalen

6 eetlepels olie



voor de paddestoelen:

8 gedroogde wolkenoortjes (Chinese paddestoelen)

8 shii-take



en verder:

300 gr soba (Japanse boekweitnoedels) of ramen (Japanse eiernoedels)

2 eetlepels olie

1 geperst teentje knoflook

1 1/4 liter kippenbouillon (van tablet)

16 grote spinaziebladeren



voor de topping:

1 eetlepel olie

1 eetlepel fijngesneden gemberwortel

2 geperste teentjes knoflook

2 fijngesneden sjalotjes

1 eetlepel Japanse sojasaus

1 in ragfijne ringetjes gesneden lente-ui
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kwarteleitjes in ruim kokend water in 3-4 minuten hard.

Spoel de eitjes koud en pel ze.

Garnalen: vermeng zout en peper, de sesamolie, het eiwit en de maïzena en roer er de garnalen door.

Bak de garnalen in de hete olie 2-3 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Soep: overgiet de wolkenoortjes met kokend water en ± laat ze 30 minuten staan.

Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd de shii-take in plakjes.

Kook de soba volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken.

Verhit de olie en bak de knoflook hierin ± 2 minuten.

Voeg de shii-take toe en bak ze op hoog vuur 5 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook.

Voeg de wolke-oortjes en de spinaziebladeren toe en kook ze op zacht vuur 5 minuten mee.

Voeg de gekookte soba toe en verwarm alles goed.

Schenk de soep in 4 grote kommen en verdeel de garnalen en de kwarteleitjes over de kommen.

Topping: verhit de olie en bak de gemberwortel, de knoflook en de sjalot hierin ± 5 minuten.

Voeg de sojasaus toe en verdeel dit mengsel over de soep.

Strooi de lente-ui over de soep.