Lendebiefstuk/inktvisringen, gemarineerd |
|
1 dl Japanse sojasaus mespunt wasabi (mierikswortel) 1 theelepel geraspte gemberwortel 200 gr biefstuk van de lende of 100 g inktvisringen Wasabi, te koop in Japanse winkels, kunt u vervangen door geraspte mierikswortel (potje), gemengd met crème fraîche. Wasabi wordt vaak "Japanse mierikswortel" genoemd. Eigenlijk is dat een onjuiste benaming, want wasabi is afkomstig van een inheemse Japanse plant. In sushi-bars staat wasabi bekend als "namida" wat letterlijk vertaald "tranen" betekent. Door de scherpte van wasabi springen je vaak de tranen in de ogen. Wasabi is als pasta in tubes en als poeder te koop. Het poeder wordt met water tot een smeuïge pasta geroerd. |
|
BereidingRoer een marinade van de sojasaus, wasabi en gember.Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en besprenkel die met de marinade. Of marineer de inktvis. Laat de marinade ongeveer 30 minuten intrekken. |
Home > Recepten