Home > Recepten

Kip met sesam

500 gr kipfilet in reepjes

2 eetlepels olie

1 geperst teentje knoflook

1 rode peper in dunne ringen (zaadjes verwijderd)

3 lente-uitjes in stukjes

1 eetlepel Japanse sojasaus of ketjap

2 eetlepels kippenbouillon (tablet)

1 eetlepel citroensap

zout, peper

2 eetlepels sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roerbak de kip in de olie ± 5 minuten.

Roer de knoflook, rode peper en lente-ui erdoor en bak nog ± 2 minuten.

Voeg de sojasaus, bouillon, het citroensap, zout en peper toe en warm alles even goed door.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het voor het serveren over de kip.

Notities

Serveer er gebakken mihoen bij.