Home > Recepten

Yakitori 2 (kipleverspiesjes)

1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman)

1 dl mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry

1 eetlepel suiker

6 bosuitjes

1 rode of groene paprika

300 gr kippenlevertjes

300 gr kipfilet

shichimi togarashi



Shichimi togarashi is een pittig Japans kruidenmengsel. Te koop bij toko's en Japanse winkels. U kunt het vervangen door cayennepeper of chilipoeder.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De gemarineerde, gegrillde spiesjes heten op z'n Japans Jakitori. Het is eigenlijk de Japanse variatie op saté. Het spiesje wordt meestal gemaakt van kip, kipgehakt of kippenlevertjes. Jakitori is niet vet en makkelijk te maken.



Week 16 satéprikkers in water.

Breng in een steelpan de sojasaus met mirin en suiker aan de kook (= marinade) en laat dit tot de helft inkoken.

Verwarm de grill voor.

Snijd de bosuitjes in stukjes van ± 2 cm, de paprika in stukjes van ± 2 x 2 cm en halveer de kippenlevertjes.

Snijd de kip in stukjes van ± 2 x 2 cm.

Steek aan de satéprikkers achtereenvolgens een stukje lever, paprika, kip en bosui en bestrijk dit met marinade.

Rooster de spiesjes vlak onder de grill in ± 7 minuten goudbruin en gaar en bestrijk ze af en toe met marinade.

Notities

Geef er rijst en Japanse salade bij.