Home > Recepten

Takenokogohan (rijst met bamboe en kip)

250 gr kipfilet

zout

250 gr bamboescheuten (blik)

8 dl kippenbouillon

3 eetlepels lichte Japanse sojasaus

250 gr rijst (gewassen en gedroogd, maar niet gekookt)

2 eetlepels sherry

1/2 eetlepel witte basterdsuiker
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was en droog de rijst.

Droog de kipfilet af en snijd het in blokjes van 1,5 cm.

Strooi er wat zout over.

Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in blokjes van 1,5 cm.

Breng in een pan de bouillon, sojasaus en sherry aan de kook.

Voeg de suiker en wat zout toe.

Voeg de bamboescheuten erbij en breng het opnieuw aan de kook.

Doe de rijst er langzaam bij, zodat het vocht blijft koken.

Laat even goed doorkoken.

Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag.

Doe er na 10 minuten de kip bij en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot het vocht bijna geheel is geabsorbeerd.

Haal de pan van het vuur en laat hem 5 minuten gesloten staan.

Schep vervolgens de inhoud om met een vork en verdeel het over 4 kommen.