Home > Recepten

Soboro domburi (rijst met kip, garnalen en ei)

200 gr droogkokende rijst

250 gr kippenborstfilet

5 eetlepels donkere Japanse sojasaus

2 theelepels suiker

1 theelepel gemberwortel

200 gr Noorse garnalen

7 eetlepels mirin

1 theelepel zout

4 eieren

1 eetlepel lichte Japanse sojasaus

2 dl dashi of kippenbouillon

2 eetlepels gesnipperde voorjaarsuitjes
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Garnalengerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Doe 1 eetlepel donkere sojasaus, 3 eetlepels mirin en 1 theelepel suiker in een pan en breng dit aan de kook.

Doe de gemberwortel en de kipblokjes erbij en laat ze in ongeveer 4 minuten gaar worden.

Breng 3 eetlepels mirin en een halve theelepel zout aan de kook.

Doe de garnalen erin, roer voorzichtig even door en doe het daarna in een zeef.

Houd de kip en de garnalen warm.

Roer de eieren met een halve theelepel zout, 1 eetlepel mirin, 2 eetlepels water en 1 eetlepel lichte sojasaus los en bak er roereieren van.

Breng de dashi aan de kook en doe er 4 eetlepels donkere sojasaus en 1 theelepel suiker bij.

Schep de rijst in een schaal en schenk er de hete bouillon over.

Leg vervolgens de blokjes kip, de garnalen en het roerei erop en strooi er de gesnipperde voorjaarsuitjes over.