Home > Recepten

Visrolletjes, rauwe

100 gr daikon (rammenas) of rettich

100 gr wortel

1 bakje daikonkers (Japanse tuinkers)

4 dungesneden plakjes tarbot à 30 gr

4 dungesneden plakjes tonijn à 30 gr

4 dungesneden plakjes zalm à 30 gr

wakame (gedroogd zeewier)



Saus:

15 g ui

1 lepel wijnazijn

1 mespuntje suiker

1 snufje zout

1/2 lepel sesamolie

4 lepels soja-olie

1.5 lepel donkere sojasaus

peper

1/2 theelepel mosterd

1 theelepel geroosterd sesamzaad



Wakame, gedroogd zeewier met varenachtige bladeren, is lekker in soepen en salades. Week de wakame voor het gebruik 5-10 minuten in koud water. Dompel de wakame voor salades kort in kokend water onder en laat weer afkoelen. In soepen wordt dit zeewier krot meegekookt.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schaaf de daikon en de wortel in dunne, 5 cm lange reepjes (de reepjes moeten bijna transparant zijn).

Rol de daikon, wortel en daikonkers als volgt in de plakjes vis: de wortel in de tarbot, de daikon in de tonijn en ± 5 takjes daikon-kers in de zalm.

Dien per bordje van elke vis 1 rolletje op.

Week de wakame 10 minuten in ruim water en laat uitlekken.

Dompel de wakame daarna in kokend water onder, laat opnieuw uitlekken en laat afkoelen.

Verdeel de wakame over de bordjes.

Schenk dressing over de visrolletjes.



Dressing

Mix in een blender 15 gr fijngesneden ui, 1 eetlepel wijnazijn, een mespuntje suiker, een snufje zout, 1/2 eetlepel sesamolie, 4 eetlepels soja-olie, 1 1/2 eetlepel donkere sojasaus, peper en 1/2 theelepel mosterd en roer er daarna 1 theelepel geroosterd sesamzaad door.