Home > Recepten

Sashimi (rauwe vis)

8 tongfilets

1 krop sla



sausjes:

1) 1 ei, 1 eetlepel sojasaus

2) 1 dl bouillon, 1 eetlepel sojasaus, radijs, 1 eetlepel sherry

3) 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 1 theelepel knoflooksap, 1 afgestreken theelepel ve-tsin, 1 theelepel sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de rauwe tongfilets met een zeer scherp mes in uiterst dunne schijfjes en snijd lichtgroene slablaadjes in stukken, die ongeveer 2 maal zo groot zijn als de schijfjes vis.

Vouw om elk schijfje vis een blaadje sla en prik dit met een cocktailprikker vast.

Leg alle aldus in sla gewikkelde schijfjes vis op een schaal.



Doop de schijfjes in een van de volgende drie sausjes:

1. losgeklopt ei met sojasaus (niet ketjap!!) en geraspte radijs.

2. (koude) magere bouillon met sojasaus en sherry.

3. sojasaus met azijn, suiker, knoflooksap, ve-tsin en de even in een droge koekenpan geroosterde sesamzaadjes.