Home > Recepten

Sake nanban-yaki (geroosterde zalm)

300 gr gefileerde zalm

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels lichte Japanse sojasaus

1/2 theelepel djahé

1 kleine komkommer

zout

1 dl dashi of kippenbouillon

2 eetlepels sesamolie

1 eetlepel milde azijn

2 gesnipperde voorjaarsuitjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de zalmfilet af en droog de vis met keukenpapier.

Snijd de zalm in 8 of 12 repen van ongeveer 1 cm breed.

Meng het citroensap met de sojasaus, 1 eetlepel mirin en de djahé.

Leg de repen zalm erin en laat ze ongeveer een half uur marineren.

Draai ze regelmatig om.

Was de komkommer en snijd deze in schuine plakken van een halve centimeter.

Meng de dashi, sesamolie, 2 theelepels mirin, zout en azijn.

Laat de plakken komkommer hierin minimaal 10 minuten marineren.

Droog ze daarna af en leg ze op een schaal.

Rol de zalmrepen op en steek ze vast met satéstokjes.

Grill ze maximaal 5 minuten en bestrijk ze tussendoor steeds met de marinade.

Haal vervolgens de stokjes eruit en leg op iedere plak komkommer een zalmrolletje.

Strooi er gesnipperde voorjaarsui over.