Tempura van groenten 1 |
|
8 stukken amsoi van 15 cm 8 plakken lotuswortel van 3 mm 8 shiitakes groene asperges van 6 cm 8 plakken ui van 1/2 cm 8 plakken winterwortel van 1/2 cm 8 plakken rauwe biet van 2 mm tempurabatter (meel voor tempura) 1 dl lichte Japanse sojasaus (higashimaru) 1/2 dl groentebouillon |
|
BereidingNeem 8 stukken amsoi van 15 cm, 8 plakjes lotuswortel van 3 mm, 8 shii-take's zonder steeltjes en hoedjes, ingekruisd, 8 stukken geschilde groene aperges van 6 cm, 8 plakken ui van 1/2 cm, 8 plakken winterwortel van 1/2 cm, 8 plakken aubergine van 1/2 cm en 8 plakjes rauwe biet van 2 mm.Maak een beslag van tempurabatter (toko) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de groenten door het beslag en bak ze in de hete frituurolie (170 °C) in 1/2-1 minuut krokant. Meng 1 dl lichte Japanse sojasaus (higashimaru) en 1/2 dl groentebouillon en serveer dit als saus bij de tempura. NotitiesLekker met geraspte rettich en gekookte rijst.Garneer de tempura eventueel met sliertjes rauwe biet en shichimi togarashi (Japans zevenkruidenmengsel, toko). |
Home > Recepten