Home > Recepten

Tempura van groenten 1

8 stukken amsoi van 15 cm

8 plakken lotuswortel van 3 mm

8 shiitakes

groene asperges van 6 cm

8 plakken ui van 1/2 cm

8 plakken winterwortel van 1/2 cm

8 plakken rauwe biet van 2 mm

tempurabatter (meel voor tempura)

1 dl lichte Japanse sojasaus (higashimaru)

1/2 dl groentebouillon
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Neem 8 stukken amsoi van 15 cm, 8 plakjes lotuswortel van 3 mm, 8 shii-take's zonder steeltjes en hoedjes, ingekruisd, 8 stukken geschilde groene aperges van 6 cm, 8 plakken ui van 1/2 cm, 8 plakken winterwortel van 1/2 cm, 8 plakken aubergine van 1/2 cm en 8 plakjes rauwe biet van 2 mm.

Maak een beslag van tempurabatter (toko) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Haal de groenten door het beslag en bak ze in de hete frituurolie (170 °C) in 1/2-1 minuut krokant.

Meng 1 dl lichte Japanse sojasaus (higashimaru) en 1/2 dl groentebouillon en serveer dit als saus bij de tempura.

Notities

Lekker met geraspte rettich en gekookte rijst.

Garneer de tempura eventueel met sliertjes rauwe biet en shichimi togarashi (Japans zevenkruidenmengsel, toko).