Tempura 3 |
|
om te frituren: ± 500 gr gemengde groenten (b.v. groene paprika in stukjes, waaiervormig gesneden aubergine, wortel in plakjes) zoete aardappel in plakjes shii-take (gehalveerd of in vieren) kleine maïskolfjes rauwe garnalen uit de diepvries nori (zeewier) in reepjes harusane (dunne transparante noedels)) voor het beslag: 1 eierdooier 100 gr gezeefde bloem voor het frituren: bloem soja-olie voor de saus: 2 dl dashi 1/2 dl lichte sojasaus 1/2 dl mirin (zoete rijstwijn) voor de garnering: daikon (rammenas) of rettich |
|
BereidingSnijd de groenten in de gewenste vormen en leg ze klaar.Verhit de soja-olie tot 180 °C. Pel de garnalen, laat het staartstukje eraan, verwijder de darm op de rugzijde. Roer van de eierdooier, de bloem en 1 1/2 dl ijskoud water een glad beslag; gebruik het direkt. Bestuif de groenten en de garnalen eerst licht met bloem en haal ze dan door het beslag. Frituur de groenten en de garnalen in de olie in 2-4 minuten lichtbruin. Haal de reepjes nori en eventueel harusane, met een reepje nori tot een bosje gebonden, door het beslag en frituur ze. Laat de gefrituurde ingredienten op een rooster uitlekken. Breng voor de saus de dashi, sojasaus en mirin aan de kook, haal het direkt van het vuur en laat afkoelen. Rasp de daikon heel fijn, knijp het goed uit en vorm het tot kleine hoopjes. Serveer de tempura met de tempurasaus en de daikon. |
Home > Recepten